Posted on

Tento článok pozostáva z 3 častí:

  1. Analýza pôvodného článku a metódy
  2. Štatistická simulácia metódy a jej vyhodnotenie
  3. O čo vlastne ide a závery

Na prvý pohľad je to zaujímavý článok od normálneho chlapíka. Ale po prvých pár paragrafoch úvodných kecov sa to rozbieha. Autor (ktorý nikde nie je podpísaný), píše 3 hlavné rozdiely medzi on-line a skutočným kasínom:

Nikto nevidí, čo hráč robí pri počítači. Nie sú tam žiadni manažéri miestností, kamery alebo pozorní krupieri školení na sledovanie hráčskych metód a stratégií. Je tam iba hráč a jeho počítač.

To je síce pravda, že pri online hraní vás nikto fyzicky nevidí, lebo ste doma. Avšak pán autor zabudol, spomenúť, že okrem vás a vášho počítača je tam ešte server, ktorý vlastní kasíno. Tento server vidí vaše karty, ako rýchlo, ako často, a akú sumu staviate, skrátka vidí oveľa viac ako vidí ktokoľvek vo fyzickom kasíne. V klasickom kasíne si nikto nezapisuje vaše všetky stávky.

Nie sú žiadne limity na stávkovanie. V skutočnom kasíne musia hráči uzatvoriť stávky za menej ako 20 sekúnd. Ďalšou výhodou hrania on-line je, že hráči môžu pred uzavretím stávok počkať, takže môžu urobiť ten najlepší možný ťah.

To, či v skutočnom kasíne limity sú alebo nie sú neviem, avšak nerozumiem ako vám pomôže čakať s uzatvorením stávky, keďže ruleta je prakticky hra jedného hráča a stávky ostatných hráčov nič nemenia.

Keď hráte v on-line kasíne, môžete v skutočnosti dávať do stávky veľmi malé sumy, čo je nevyhnutné na to, aby táto metóda efektívne fungovala. V žiadnom skutočnom kasíne by vám to nedovolili.

Znova neviem ako je to v skutočnom kasíne, ale to či táto metóda funguje, si ukážeme za chvíľu.

Pre lenivších tu opíšem celú tú metódu:

Hlavný princíp tejto metódy je založený na opakovanom stávkovaní malých súm na základe prvej stávky. Používanie takejto schémy je 100 % legálne. Túto techniku som použil pri hraní rulety on-line a už v priebehu 5 mesiacov sa mi podarilo získať dosť peňazí na kúpu vysnívaného auta.

  1. Každú novú hru začínam stávkou 1 € na čierne číslo.
  2. Ak prehrám (guľôčka padne na červené číslo), zdvojnásobím stávku na tú istú farbu (čiernu).
  3. Ak vyhrám, začnem novú hru so stávkou 1 € na opačnú farbu.

Keď som si toto prečítal, začal som byť ešte podozrievavejší, pretože:

  • "opakovanom stávkovaní malých súm na základe prvej stávky" - toto je tzv. Gamblers Fallacy, pomýlená predstava, že pravdepodobnosť ďalšieho výsledku závisí od predchádzajúceho výsledku. To jednoducho nie je pravda, to vie každý kto mal štatistiku. Jednotlívé ťahy sú na sebe nezávislé.
  • Kroky 2 a 3 menia farby. To je znova Gambler's fallacy, pretože, čierna a červená sú štatisticky ekvivalentné.
  • Hlavný princíp je stávkovanie malých súm, ale v kroku 2 zdvojnásobujeme stávku. To je exponenciálny rast. Aký to má dopad si ukážeme ďalej.

Niektorí ľudia si myslia, že je rozumnejšie začať s menšou sumou na konte a že to vykompenzujú tým, že budú hrať opatrne, ale pravdou je, že im hrozí oveľa vyššie riziko prehry.

Nie, riziko prehry je v každej individuálnej stávke (ak sa bavíme o čiernej a červenej) rovnaké.

98 % ľudí hrá bez akejkoľvek logiky alebo metódy. To je ten dav, na ktorom všetky kasína zarábajú svoje zisky. Títo ľudia nechápu hru z hľadiska kalkulácií a logických výsledkov.

To je dosť možné. Ľudia, ktorí chápu ako ruleta funguje ju nehrajú a tie 2% sú ľudia, ktorí využívajú iné taktiky.

nesmiete zabúdať na to, že všetci ostatní hráči majú iba 50 % šancu na výhru, ale ak zdvojnásobíte svoje stávky, vaša šanca na výhru sa bude maximálne približovať 100 %. A to je niečo, čo obyčajní hráči nikdy nedokážu pochopiť!

Tu sú hneď 2 závažné chyby:

  1. Nielen ostatní hráči, každý má 50% šancu na výhru.
  2. Nie je to 50%, ale 48,65% pretože v rulete je červená (18), čierna (18) a zelená (1) a teda červená a čierna majú šancu 18/37, ak sa bavíme o Francúszkej verzii. V Americkej je to ešte horšie, lebo tam sú 2 zelené polia.

Graf, ktorý tam k tomu je je síce pekný, ale je to totálny nezmysel.

Na konci článku ešte nasleduje link na to spomínané on-line kasíno, kde sa dá takto skvele zarobiť a kopec komentárov od "úspešných" hráčov, ktorí takto zarobili už veľa peňazí™.

Pokračujte Štatistická simulácia metódy a jej vyhodnotenie